Hier (in Nederland) kun je terecht voor de lekkerste Zuid-Afrikaanse producten zoals biltong en braaivlees (2024)

Restaurants en (online) winkels waar je het lekkerste eten uit Zuid-Afrika koopt

KaapstadMagazine.nl krijgt bijna dagelijks berichtjes van mensen die – vaak na hun vakantie in Zuid-Afrika – terug zijn in Nederland en een zekere leegte voelen. Een culinaire leegte, wel te verstaan. Ze willen weten waar ze die overheerlijke smaak van boerewors, boboti en Mrs Balls chutney kunnen terughalen. Kortom: de lekkerste produkten uit Zuid-Afrika. U vraagt, wij draaien, ziehier de drie plekken om de lekkerste Zuid-Afrikaanse producten in Nederland te halen.

1. Die Spens, Amersfoort
Vraag de gemiddelde Zuid-Afrikaan in Nederland waar hij heen gaat voor Mrs. Balls Chutney, Ouma Beskuit en NikNaks en het antwoord is onherroepelijk: ‘naar Die Spens’. Op 7 mei 2005 opende het echtpaar Nato en Ronel – beiden geboren en getogen in Zuid-Afrika – in Amersfoort de deuren van hun winkel. Het idee voor Die Spens ontstond ‘zoals alle goede Zuid-Afrikaanse ideeën’ rondom de braai, glimlacht Ronel. Niet alleen Ronel en Nato, maar ook Zuid-Afrikaanse vrienden die in Nederland woonden misten Zuid-Afrikaanse producten en lekkernijen. Waar Die Spens ooit begon met een bescheiden aanbod, is het tien jaar later een Proudly South African winkel met meer dan 550 producten waar mensen van heinde en verre voor naar Amersfoort rijden. Of het online bestellen, dat kan namelijk ook! Het grootste deel van de producten van Die Spens zijn nergens anders in Nederland te koop. Dat kan zowel fysiek in de winkel als in de webshop: vandaag voor 15.00u besteld, betekent morgen in huis (mits voorradig).
Die Spens, Ariane 22, Amersfoort – 06 17696082 (ma-za 9.00 – 18.00u). De winkel is geopend op vrijdagavond (17.00 – 20.00u), zaterdag (10.00 – 17.00u) of doordeweeks op afspraak.

Hier (in Nederland) kun je terecht voor de lekkerste Zuid-Afrikaanse producten zoals biltong en braaivlees (1)
Die Spens in Amersfoort: meer dan 550 Proudly South African producten

Bij heerlijk Zuid-Afrikaans eten hoort natuurlijk lekkere Zuid-Afrikaanse wijn. Bekijk vooral ons overzicht van debeste wijnwinkels en webshops om wijn uit Zuid-Afrika te bestellen.

2. De lekkerste boerewors (5 smaken), biltong en droëwors in Europa van Boerewors.nl (webshop)
Feit: een braai – of je het nou barbecue of braai noemt – is simpelweg niet compleet zonder goede boerewors. Of dat nou traditionele boerewors, kaaswors, chili-wors, knoflookwors of 100% beef is. Laat dat nou net zijn wat Andre Koning, eigenaar van Boerewors.nl (ook KoningsKos genoemd), al sinds zijn jeugd perfect kan bereiden. Als jongen had hij in het dorp vlakbij Pretoria waar hij opgroeide een bijbaantje in de plaatselijke slagerij. Daar leerde hij biltong en boerewors maken. Toen hij in 1989 met zijn ouders terugging naar Nederland, misten hij en zijn Zuid-Afrikaanse vrienden de boerewors op de barbecue. Wat begon als hobby, groeide uit tot een florerend bedrijf dat zowel aan particulieren als restaurants boerewors, biltong en droëwors (droge worst) levert. Andre heeft zijn werkplek bij een keurslager, mengt alle specerijen zelf en het vlees is uiteraard van de beste kwaliteit. In 2013 werd het vlees van Boerewors.nl gekeurd door de Verenging van Keurslagers en beloond met een 10! Meld je aan voor de mailinglist van Boerewors.nl om te weten wanneer je je bestelling kunt plaatsen, die Andre een paar weken later op verschillende pick-up spots in Nederland aflevert. Vacuüm verpakt laten bezorgen kan ook. Speaking of: Andre levert ook boerewors aan Die Spens.
www.boerewors.nl. Email: info@boerewors.nl.

Hier (in Nederland) kun je terecht voor de lekkerste Zuid-Afrikaanse producten zoals biltong en braaivlees (2)
Een braai is simpelweg niet compleet zonder boerewors

3. Onsgaanbraai.nl, Ede (en online)
Wie in Zuid-Afrika geweest is, kent het geheim van de braai én weet dat een braai geen barbecue is… Het is méér dan dat! Echte ‘braaimasters’ gebruiken stevige spullen: braais waar je blokken hout in kunt branden, robuuste vouwroosters, gietijzeren potjies en goede tangen. En natuurlijk hout en houtskool met de geur van Afrika! Spullen waar je in Nederland goed naar moet zoeken. Daarom besloten Albert Jan Zielman en Gertjan Bijzet begin 2015 om deze producten te verkopen via de webshop www.onsgaanbraai.nl. Albert Jan en Gertjan groeiden samen op in Pretoria en delen sinds hun jeugd een intense passie voor de braai. “Een week niet gebraaid, is een week niet geleefd,” aldus de heren – die inmiddels al jaren in Nederland wonen. Ons Gaan Braai verkoopt o.a. diverse soorten braais (trolley en inbouw), roosters, tangen, houtskool, Kameeldoring braaihout en echte Zuid-Afrikaanse potjies. Bijpassende producten zoals cederhouten barbecueplankjes en Zuid-Afrikaanse kruidenmixen kunnen binnenkort ook in het assortiment verwacht worden. Bestellingen worden zoveel mogelijk binnen één werkdag verzonden. Je bestelling ophalen in Ede is ook mogelijk (op afspraak). Behalve via de webshop op www.onsgaanbraai.nl kun je Albert Jan en Gertjan ook volgen op Facebook en Twitter en tegenkomen op markten en beurzen.

Hier (in Nederland) kun je terecht voor de lekkerste Zuid-Afrikaanse producten zoals biltong en braaivlees (3)
Onsgaanbraai.nl verkoopt alles wat je nodig hebt voor een echte Zuid-Afrikaanse braai (en alles eromheen) - zowel op markten en beurzen, als in de webshop www.onsgaanbraai.nl.

Wil je zelf proberen een heerlijke Zuid-Afrikaanse maaltijd op tafel te toveren? Bekijk dan onze sectie ‘Recepten uit de Zuid-Afrikaanse keuken’ voor de lekkerste gerechten uit Zuid-Afrika.

Voor al het nieuws uit Zuid-Afrika en Kaapstad én de leukste Zuid-Afrikaanse events in Nederland schrijf je je in voor onze gratis maandelijksenieuwsbriefen volg je ons opTwitterenFacebook.Mooie foto’s van de Moederstad posten we regelmatig opInstagram.

Hier (in Nederland) kun je terecht voor de lekkerste Zuid-Afrikaanse producten zoals biltong en braaivlees (2024)
Top Articles
Paris Olympics 2024: How, when, what & who to watch
Your guide to keeping up with the Paris Olympics
Craigslist Livingston Montana
San Angelo, Texas: eine Oase für Kunstliebhaber
neither of the twins was arrested,传说中的800句记7000词
Srtc Tifton Ga
Kem Minnick Playboy
Unit 30 Quiz: Idioms And Pronunciation
How Much Does Dr Pol Charge To Deliver A Calf
Geodis Logistic Joliet/Topco
Dee Dee Blanchard Crime Scene Photos
Wal-Mart 140 Supercenter Products
Tiraj Bòlèt Florida Soir
Red Heeler Dog Breed Info, Pictures, Facts, Puppy Price & FAQs
Spelunking The Den Wow
The Weather Channel Facebook
Jasmine Put A Ring On It Age
My.doculivery.com/Crowncork
978-0137606801
Mary Kay Lipstick Conversion Chart PDF Form - FormsPal
Truth Of God Schedule 2023
Puretalkusa.com/Amac
Obsidian Guard's Cutlass
Chase Bank Pensacola Fl
Best Sports Bars In Schaumburg Il
Craigslist Panama City Beach Fl Pets
Dove Cremation Services Topeka Ks
Kirk Franklin Mother Debra Jones Age
Gridwords Factoring 1 Answers Pdf
Why Are The French So Google Feud Answers
6465319333
Audi Q3 | 2023 - 2024 | De Waal Autogroep
11 Pm Pst
Western Gold Gateway
New York Rangers Hfboards
Telegram update adds quote formatting and new linking options
Ishow Speed Dick Leak
Pensacola Cars Craigslist
Myanswers Com Abc Resources
Craigslist Tulsa Ok Farm And Garden
Appraisalport Com Dashboard Orders
Mugshots Journal Star
Gary Vandenheuvel Net Worth
Craigslist Pet Phoenix
DL381 Delta Air Lines Estado de vuelo Hoy y Historial 2024 | Trip.com
Waco.craigslist
Who uses the Fandom Wiki anymore?
Nfsd Web Portal
Osrs Vorkath Combat Achievements
Dcuo Wiki
Unbiased Thrive Cat Food Review In 2024 - Cats.com
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 6583

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.